Program 2016


Plan for våren:

20. april: Årsmøte kl 1800. Tur til Linnestranda fra kl 1600. Her kikker vi litt på fugl, før vi kjører til et lokalt møterom og holder årsmøte. Innkalling og årsmøtesaker kommer seinere.
Beliggenhet på lokalt møterom: (Røykenveien 18B) Kjør inn porten på gamle Dyno-fabrikken på Gullaug. Vegvesenets lokaler ligger på høyre side av veien ca. 100m innenfor porten.

I tillegg kommer Frode ye til å vise bilder fra Ørland og Hornborgasjøn (i Sverige) etter årsmøtet. Enkel bevertning vil det også være :)

Kattuglemerking (ugleunger): Mandag 16/05-2016

Oppmøte: HydroTexaco-bensinstasjonen på Klokkarstua kl 10:15
Turleder: Frode N. Bye
Uglemerking er en årlig affære som er veldig populær blandt de som stikker innom. Her vil vi merke kattugleunger, som er klekket i år. Vi vil se uglene på kloss hold, noe som gir flotte fotomuligheter og ikkeminst minner for livet. Anbefaler sterkt å bli med, og fortell gjerne andre om turen! Myggolje/spray kan komme godt med, og niste kan være lurt å ta med. Ta kontakt på 91141776 hvis noe er uklart. Håper vi sees!


Voksen Kattugle, merket i fjor (Bilde: BWP) (C)

 


Holtnesdalen dato er avhengig av når hvitveisen blomstrer, og de fleste trekkfuglene har kommet. Info kommer.Lørdag 11. juni Nattsangertur til Vestfold. Oppmøte kl. 17 på Shell,-stasjonen, Kjellstad. Vi håper på noen spennende arter, som bl.a. Åkerrikse, Busksanger og Nattergal, og stopper innom flere høyaktive lokaliteter på veien. Eks. Gjennestadvannet, Ilene osv. Myggolje, niste og evt. kaffe kan være lurt å ta med! Håper vi sees! Påmelding pr. sms til Hans Petter Rømme (90 94 06 71)


En Busksanger,  ringmerket på Utsira, Høst 2015 (Bilde: BWP) (C)

 


17. juni Nattravnsafari tradisjon tro på Hurumhalvøya. 
Vi møter opp på HydreTexaco-besinstasjonen i Klokkarstua kl. 20:00, før vi arangerer kjøring til og fra merkeområdene. Bli med ut og opplev denne eksotiske, nattaktive fuglen! Vi setter opp nett i to områder, som vi har gjort før, og det blir spennende å se om det blir noen gjenfunn fra tidligere år. I fjor, fikk vi nemlig et par nye individer i nettetene! Niste, og myggolje er ofte lurt å ta med, siden det fort kan bli litt tid mellom merkerundene. Vær forberedt på at merkingen kan holde på til godt på natt. Værforbehold! Håper vi sees!


Nattravn, fanget og ringmerket. (Bilde: BWP) (C)